Over Istvan's

Stammoeder

Onder de kennelnaam Istvan’s heb ik inmiddels een aantal nesten golden retrievers gefokt. Stammoeder Ginette (Od win Ghisel Ginette), die 16 jaar oud geworden is, heeft drie nesten voortgebracht. Haar kroost is een combinatie van 300% betrouwbare gezinshond met een prima aanleg voor het oorspronkelijke werk van de golden retriever. De meesten hebben bovendien haar zeer warme donkergouden kleur van haar geërfd. Ginette was in het bezit van het dipoma GG1 en KNJV-B.

KONINKLIJKE NEDERLANDSE JACHTHONDENVERENINGING

Haar dochter Istvan’s Ginette Armas (dochter van Barrow v.d. Woudstreek), waarmee ik intensief trainde binnen de KNJV (kon. Ned. jachthondenvereniging) tot ik in 1994 langdurig uitgeschakeld werd door een auto-ongeval, heeft diverse KNJV-A-diploma’s behaald en draaide jarenlang mee in de landelijke wedstrijdtop.

VERVOLG STAMBOOM

Met Dizzy (Istvan’s Ginette Dizzy) heb ik ook drie keer een nestje gefokt. Met haar dochter Istvan’s Dizzy Geynte heb ik 2 keer een nestje pups gefokt. Kian (Istvan’s Dizzy Go-Getter Kian) de broer van Geynthe woont als dekreu bij Petra Hartman, van de in de jacht bekende kennel: From the go-getters.

Dutty

Uit het laatste nestje van Geynthe is Dutty (Istvan’s Geynthe Iagan Idutiny) geboren. De vader van Dutty is Sticker (At Sticker Lumi’s Golden) van Anita Metselaar en Marlies Kloet van de Power of Gold kennel. Toeval wil dat een dochter van Kian (Hebbuz from the go-getters) gezellig bij Sticker woont.